نوشيدن زياد چاي چه عوارضي دارد؟
بخش پزشکي : چاي يکي از نوشيدني هاي محبوب ايراني ها است اما آيا مي دايند همين چاي خوشمزه چه عوارضي براي سلامت شما دارد؟
مجله ياس تنها - شهاب اولیایی رژیم شناس و متخصص تغذیه گفت: چاییها بر اساس کیفیت حاوی موادی به نام آنتی اکسیدان هستند. همچنین برخی مواد محرک مانند کافئین که سبب تحریک سیستم اعصاب مرکزی میشوند، در چای وجود دارد.
- او در ادامه افزود: در واقع مصرف چای در مقادیر کم باعث رفع خستگی میشود؛ اما مصرف بیش از حد آن اختلالاتی مانند تپش قلب، استرس و اضطراب را ایجاد میکند. وجود برخی آنتی اکسیدانها در چای باعث میشود رادیکالهای آزاد ایجاد شده در بدن از بین بروند. بنابراین برای پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی نوشیدن چای با کیفیت و در حد تعادل میتواند موثر واقع شود.
- این مشاور تغذیه بیان کرد: البته چای انواع و اقسام بسیار متنوعی دارد که در ادامه این مطلب به برخی از آنها اشاره میکنیم. چای سفید حالتی است که برگ و جوانههای تازه از چای پس از چیده شدن و تحت عمل اکسیداسیون قرار نگرفته اند. از دیگر اقسام آن میتوان به چای سبز اشاره کرد که فرآیند اکسیداسیون تا مقدار کمی بر روی آن شکل گرفته است و آنتی اکسیدانهای فراوانی به خود اختصاص داده است.
- اولیایی گفت: در مرحله بعد به چای قرمز میرسیم که در واقع تمام برگهای آن اکسید میشوند. به هر میزان که فرآیند اکسیداسیون بیشتر شود، تغییرات مواد مغذی هم بیشتر خواهد شد.
اولیایی مطرح کرد: در واقع چای رسوب دهنده آهن است و یکی از علل کم خونی و فقرآهن در بیشتر مردم، مصرف بیش از حد چای محسوب میشود؛ بنابراین افردی که به کم خونی مبتلا هستند از جمله خانمها نسبت به این موضوع دقت بیشتری داشته باشند و تا ۱ ساعت بعد از صرف غذا؛ چای ننوشند تا رسوب آهن صورت نگیرد.
او در ادامه افزود: افرادی که بیماری قلبی و عروقی دارند حتما از چای کم رنگ استفاده کنند؛ چرا که محرک سیستم عصبی است و میتواند تپش قلب را افزایش دهد. همچنین افرادی که سنگ کلیه دارند بهتر است از چای کمتر و کم رنگ استفاده کنند.
اولیایی در پایان تصریح کرد: برخی افراد در مصرف چای افراط میکنند که این زیاده روی میتواند یبوست و دفع آب بدن را افزایش دهد. در صورتی که چای به حد تعادل یعنی ۲ تا ۳ فنجان در روز مصرف شود میتواند برای سیستم بدن انسان مفید باشد. همچنین توصیه میکنیم فقط بر روی چای تمرکز نکنید و برای دریافت آنتی اکسیدانهای مختلف از انواع دمنوشها استفاده کنید تا مواد مفید به صورت متنوع وارد بدن شوند.
باشگاه خبرنگاران جوان
مطالب مرتبط با پست جاري
بعد از نوشيدن قهوه مسواک نزنيد
درمان کبودي بدن با روش هاي خانگي
درمان خانگي تبخال ناحيه تناسلي در زنان
خواص انجير خشک
چرا نبايد شير و چاي را مخلوط کنيم؟
خانم ها بيشتر احساس سرما مي کنند
درباره قرص کاپتوپريل بدانيد
دارچين ضد ويروس است / طب سنتي
توصيه هاي مهم براي سلامت خانم ها
داروي ضد پيري کشف شد
ويروس کرونا انگليسي چه علائمي دارد؟ / روش تشخيص کروناي انگليسي
بيماري فيبروز سيستيک چيست و چه عوارضي دارد؟
با خواص جوش شيرين آشنا شويد
ميخچه پا را با چند روش ساده درمان کنيد
درمان سريع ميگرن در خانه
سندروم مثانه دردناک چگونه درمان مي شود؟
فوايد حرکات کششي براي افرادي که فشار خون بالا دارند
قارچ ناخن پا را در خانه درمان کنيد
پني سيلين چيست؟ / علت حساسيت به پني سيلين چيست؟
چرا دچار سردي معده مي شويم؟ / راه درمان سردي معده