از چه زماني به کودکان بستني بدهيم؟

مجله ياس تنها شامل مطالب آشپزي،زناشويي،پزشکي،کودک،بارداري مي باشد

بستني دادن به نوزاد


19:39 , پنجشنبه 15 مهر 1400

بستني دادن به نوزاد

بستني دادن به نوزاد

آيا ما اجازه داريم به نوزاد بستني بدهيم؟ از چند ماهگي مي توانيم به نوزاد بستني بدهيم؟ در ادامه بيشتر درباره بستني دادن به نوزاد ميخوانيد

مجله ياس تنها : چه زمانی بچه ها می توانند بستنی بخورند؟

نوزادان پس از ۱۲ ماهگی می توانند بستنی بخورند، زیرا این یک محصول لبنی است. اگرچه این خوراکی از شیر پر چرب و خامه تهیه شده است و برای از بین بردن باکتری ها پاستوریزه می شود، باز هم ممکن است نوزاد به پروتئین های شیر، مواد معدنی و دیگر مواد موجود در آن حساس باشد.

بر طبق گفته راهنمای تغذیه سالم استرالیا، غذاها و خوراکی های احتیاطی مانند بستنی و خوراکی های یخی باید برای نوزادان پرهیز شوند، زیرا فاقد مواد مغذی هستند. با این حال، شما می توانید بعد از مشورت با پزشک متخصص اطفال، بستنی را در حد اعتدال و به صورت گهگاهی به کودک بدهید.


۳ دلیل برای اینکه تا قبل از یک سالگی به کودک بستنی ندهیم

یک سال اول برای زندگی کودک بسیار حیاتی است زیرا شما خوراکی ها را به کودک معرفی می کنید و ذائقه او برای غذاهای سالم را می سازید. بنابراین، ۱۲ ماه اول زندگی نوزاد برای دادن بستنی خیلی زود است. در اینجا، دلایلی که باید در این مدت از دادن بستنی به نوزاد اجتناب کنید را می گوییم:


۱- مواد نگهدارنده

تقریباً همه بستنی های موجود در بازار دارای مواد نگهدارنده، چربی، قند، مواد مصنوعی و رنگ های خوراکی هستند. بنابراین، بهتر است تا یکسالگی کودک صبر کنید.


۲- شیر پرچرب

بستنی با استفاده از شیر تهیه می شود. ممکن است کودک شما به شیر پرچرب و خامه حساسیت داشته باشد. اگر فرزندتان تنها از شیر مادر تغذیه می کند، نباید به او شیر گاو بدهید. شاید کودک شما تحمل لاکتوز شیر را نداشته باشد.


۳- مشکل در هضم

ممکن است شیر پرچرب و سایر مواد موجود در بستنی، هضم آن را برای کودک مشکل کند. بستنی می تواند باعث ایجاد نفخ و درد مزمن در معده یا مشکل قولنج شود.

در ادامه، ما به شما می گوییم که چطور باید برای اولین بار به نوزاد بستنی بدهید.


۴ نکته برای دادن بستنی به نوزاد

قبل از اینکه برای اولین بار به نوزاد خود بستنی بدهید، بهتر است با یک متخصص اطفال مشورت کنید. در اینجا چند نکته را به شما یادآوری می کنیم:

نکته برای دادن بستنی به نوزاد


۱- به فروشندگان خیابانی “نه” بگویید

بیشتر بستنی های بازاری برای از بین بردن باکتری ها بوسیله گرما پاستوریزه شده است اما مراقب باشید که آن را از کجا می خرید. هرگز از فروشندگان خیابانی بستنی نخرید، زیرا به هیچ عنوان نمی توانید از وضعیت بهداشتی و نحوه نگهداری آن در چنین مکان هایی مطمئن باشید.

ممکن است در شرایط نگهداری نادرست، باکتری ها رشد کنند. احتمال دارد آب مورد استفاده فروشندگان بستنی محلی، از کیفیت خوبی برخوردار نبوده باشد. کیفیت پایین آب و شیر آلوده ممکن است منجر به عفونت دستگاه گوارش در کودک شما شود.
۲- درباره ترکیبات آن مطمئن باشید

لیست مواد تشکیل دهنده بستنی را قبل از اینکه به کودک خود بدهید، با دقت بخواهید. ترکیبات خاص می تواند باعث بروز آلرژی شود. برخی از مواد تشکیل دهنده متداول در بستنی، که می تواند باعث آلرژی شود عبارتند از، فندق، بادام زمینی، توت فرنگی و رنگ های استفاده شده. از خرید بستنی های تهیه شده با شیر خام خودداری کنید، زیرا می تواند حامل باکتری ها باشد.

بستنی ساده و بدون مواد اضافی را انتخاب کنید.
۳- بستنی زیادی به کودک ندهید

با میزان خیلی جزئی شروع کنید. بعد از اینکه برای اولین بار به کودک بستنی دادید، به این خاطر که کودک از آن لذت می برد میزان زیادی به او ندهید. میزان قند بستنی می تواند برای کودک شما مضر باشد، زیرا مصرف بیش از حد ممکن است به پوسیدگی احتمالی دندان و اضافه وزن در طولانی مدت منجر شود.

هر بار فقط یک یا دو قاشق بستنی به کودک بدهید و این کار را بیش یک یا دو بار در هفته توصیه نمی شود.
۴- گزینه های دیگر ارائه دهید

اگر کودک شما بستنی دوست دارد، می توانید دسرهایی مانند اسموتی خانگی میوه، ماست طعم دار، کاستارد میوه، تکه های تازه میوه، پوره میوه ای خنک، سوربت میوه ای طبیعی را برای او تهیه کنید. درست قبل از سرو، آنها را سرد کنید تا احساس خوردن بستنی به کودک بدهد. مصرف بستنی سرد می تواند به مخاط حلق آسیب برساند و خراش هایی در حلق ایجاد کند که منجر التهاب می شود.

از دادن بستنی در هوای سرد و یا وقتی کودک در حالت عطسه و آبریزش بینی است، خودداری کنید. بستنی های با طعم شیرین و آنهایی که آجیل ندارند، بهتر هستند.
دستورالعمل های ساده برای بستنی کودک

بستنی خانگی برای نوزادان بهتر از نمونه های بازاری است. شما می توانید از ترکیباتی که در آن استفاده می شود، اطمینان داشته باشید تا کودکتان دچار آلرژی نشود.
دستور تهیه بستنی وانیلی خانگی (برای کودک بالای یک سال)
زمان آماده سازی:

۵ دقیقه + زمان انجماد
موادی که لازم دارید:

    ۱ موز رسیده (پوست کنده شده)
    ۵ توت فرنگی (پوست کنده، تکه تکه)
    ۱ عدد آووکادو (هسته خارج شده)
    ۱ قاشق چایخوری روغن نارگیل
    ۱ قاشق چایخوری عصاره وانیل (اختیاری)

روش تهیه:

تمام مواد را درون مخلوط کن بریزید و پوره کنید.

آن را درون یک ظرف بریزید و به مدت یک ساعت در فریز قرار دهید. بعد از خارج کردن از فریزر، مخلوط را خوب هم بزنید.

دوباره آن را درون فریزر قرار دهید. این روند را تا رسیدن به قوام مطلوب ادامه دهید.

نکته: اگر پیش از این به کودک توت فرنگی نداده اید یا کودک شما دارای آلرژی به این میوه است، می توانید آن را با سایر میوه ها مانند انبه جایگزین کنید.

حتی می توانید از مواد دیگر برای تهیه یک بستنی مغذی استفاده کنید. برخی از سبزیجات را امتحان کنید که هنگام پخته شدن عطر و و طعم شیرینی دارند، مانند پوره سیب زمینی شیرین، هویج آب پز و ذرت شیرین.
۲- بستنی موزی
زمان آماده سازی

۵ دقیقه + زمان انجماد
موادی که لازم دارید

    ۱ موز رسیده منجمد
    ۱ قاشق چایخوری پودر کاکائو

روش تهیه

    موز یخ زده را درون مخلوط کن بریزید، پودر کاکائو را اضافه کنید و دستگاه را روشن کنید.
    اضافه کردن یک قاشق غذا خوری کره بادام یا کره بادام زمینی می تواند آن را تبدیل به یک میان وعده سالم کند.
    توجه: موز منجمد برای تسکین ناراحتی لثه های دردناک و حساس کودک عالی است.

بهترین بستنی برای کودکان
۳- بستنی ماست یخ زده وانیلی
زمان آماده سازی

۵ ساعت و ۵ دقیقه
موادی که لازم دارید

    ۳ فنجان ماست یونانی
    ۳/۲ فنجان شکر قهوه ای
    ۱ قاشق چایخوری عصاره وانیل

روش تهیه

    شکر، ماست و عصاره وانیل را در یک کاسه به هم بزنید. آن را با یک سرپوش بپوشانید و در یخچال بگذارید.
    مخلوط سرد را درون یک بستنی ساز بریزید و دوباره منجمد کنید تا به قوام یک دستی برسد.
    آن را به یک ظرف پلاستیکی منتقل کنید و با یک پلاستیک بپوشانید.

۴- بستنی شکلاتی
مدت آماده سازی

۲۰ دقیقه
موادی که لازم دارید

    نصف فنجان پودر کاکائو شیرین نشده
    یک چهارم فنجان شکر قهوه ای
    نصف فنجان شکر
    ۴/۳ فنجان شیر خامه ای
    ۲/۱ ۱ فنجان خامه
    ۲/۱ ۱ قاشق چایخوری عصاره وانیل
    مقدار جزئی نمک

* روش تهیه

    کاکائو و شکرها را در یک کاسه مخلوط کنید. شیر را به آرامی اضافه کنید و مخلوط کردن را برای ۵ دقیقه ادامه دهید.
    خامه، عصاره وانیل و نمک را به مخلوط اضافه کرده و خوب هم بزنید.
    مخلوط را به بستنی ساز منتقل کرده و به مدت ۲۰ دقیقه هم بزنید.
    تا زمان سفت شدن آن را منجمد کنید.

سعی کنید که مواد اولیه سالمی را به بستنی اضافه کنید، در نتیجه نوزاد شما چیزی مغذی می خورد و از مزه آن نیز لذت می برد. با این حال، برای دادن بستنی به نوزاد عجله نداشته باشید. صبر کنید تا فرزند شما به یک سالگی برسد. همچنین اگر فرزند شما دوست دارد خودش بستنی را بخورد، باید آماده خرابکاری او باشید.

منبع: ني ني نما

توجه : کپي برداري از اين مطلب با ذکر نام و آدرس سايت مجاز است.

مطالب مرتبط با پست جاري